Den omtalade frasen "beach 2012"

2012-01-08, 15:48:29 / Kategori: ♣ Dagbok

"beach 2011,beach 2012"

Många har som mål att komma i toppform lagom till sommaren alltså "beachen" och det är också där många tar i alldeles för mycket och det resulterar oftast i att man misslyckas eller lägger på sig de man gått ner under sommaren och då är man tillbaks på ruta 1 lagom till hösten, jojo banting.

Det är hur lätt som helst att gå ner några kilo, snabbt!
Men det är inte lika lätt att stanna där och oftast beror det på hetsbantning!

Många äter mindre och nyttigare och tränar väldigt hårt under några månader innan sommaren, men de tänker aldrig på konsekvenserna av detta, man går upp dem lika snabbt igen och kanske mer om man inte fortsätter med sina "nya, sunda vanor"

Dock kan detta också resultera i ortorexi, anorexia eller billimi. För man gör vad som helst för att inte gå upp de där kilona igen, mycket farligt och fel!

För att komma i form lagom till "beachen" bör man lägga om sin livsstil sisådär 6-8 månader innan, och för att stanna i en sund och hälsosam fas, bör man inte sätta upp för höga mål, eller ställa för höga krav på sig själv, det är oftast DÅ man känner att man misslyckats och det triggar igång en att antingen tvärsluta och strunta i allt eller går på ännu hårdare och där sedan finns det inget slut, det är ett ont ekorrehjul!


Så några tips till er som vill komma i form till sommaren:
1. Sätt inte för höga mål som är svåra att nå, sätt hellre delmål som är realistiska!

2. Soppdieter,drinkdieter,vattendoeter etc, är att lägga på hyllan försök istället äta varierat och regelbundet samt små portioner.

3. Börja mjukt, lägg om kosten om det behövs men börja inte med att träna som en idiot, detta kan resultera i skador på leder m.m börja istället med t.ex 2-3 ggr/v så att du inte tröttnar och så att kroppen orkar med!

4. Testa något nytt, kanske dans eller boxning kan vara något? Ta gärna med en vän!

5. Om du mot alla odds inte når dina mål, depoa inte ihop. Ta i kontakt med något som kan hjälpa dig reda ut vad som gått snett, och ta nya tag!


God fortsättning


På återseende
patricia
KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?