Eget företagande

2012-01-27, 09:51:42 / Kategori: ♣ Dagbok
Det är mycket att tänka på som egen företagare. Just ni håller jag på att starta Frisörsalong i Svenljunga och jag kan aldrig slappna av, det första jag gör på morgon är att sätta mig vida dator, med kaffe.
Sen ringer jag samtal åker på möten etc, tills jag kommer hem och sätter mig med min budget.
Jag glömmer av att äta, jag tränar inte heller särskilt mycket, vilket jag måste inse att jag får lägga på hylla ett tag framöver, det blir ingen seriös träning utan mer fuktionell, mer cardio och nästa ingen styrketräning alls pga tidsbrist, stress och dåligt knä.
Jag har precis skapat en blogg som jag skall ha i sammaslutning till salongen så att jag ständigt kan uppdatera er på vilka kurser jag varit på sist, håruppsättningar, hårvård, tips på hemmakurer/håruppsättningar man kan göra själv etc etc. Jag hoppas den skall vara till stor nytta för alla som är mån som sitt hår. adressen är http://patriciasharstudio.blogg.se
Jag önskade att jag kunde lasta på allt jag behöver göra på någon annan, men jag måste göra det själv.
Det är roligt, stressande, tidskrävande och spännande, nervöst och oroligt på samma gång :)
På återseende
Patricia

Hej på er!

2012-01-26, 00:45:18 / Kategori: ♣ Dagbok

Har så mycket att tänka på nu att jag börjar få dåligt minne. Endel av er vet kanske inte att jag är utbildad frisör, så jag håller på att starta salong här i området, så det är mycket att stå papper som ska läsas osv.

Men det är kul! Och det är det viktigaste!


Tränigen går bra jag kommer dra ner på styrkepassen och öka cardion lite mer nu så att jag inte känner att jag måste vara på gymmet 1timma 4 gånger i veckan eller mer.utan kan istället ge mig ut och gå lite eller åka och simma eller vad som helst, behöver variation nu.


Hoppas ni kör så det ryker där ute!
Sommaren är inte så långt bort som man kan tro ;)


På återseende
Patricia


Tiden är knapp

2012-01-20, 10:29:22 / Kategori: ♣ Dagbok

Godmorgon!

Jag har äntligen fått ordning på det här med att blogga ifrån min iphone.
Dock tycker jag väl att jag saknar vissa funktioner i appen, men det får duga sålänge.


Idag står axlar och mage på mitt schema, det ska bli gött, Axlar är en av de muskelgrupper jag behöver förbättra faktiskt.

Jag kommer tävla i Body Fitness, men jag kommer inte göra det iår, jag har alldeles för mycket arbete nu så det finns ingen tid till att deffa.

Vissa av er vet sen länge att jag är Frisör, så förtillfället håller jag på att starta eget, så jag har mycket att stå i just nu och ett tag framöver. Därför valde jag också att "bygga" nu eftersom det inte kräver lika mycket utav min tid :)


På återseende
Patricia


Det går bra nu

2012-01-16, 20:58:02 / Kategori: ♣ Dagbok

Känns bra att köra på som vanligt med träningen och kosten igen!
Kör 4-split styrka med cardio på det, inga morgon promenader och käkar som jag ska.

Ps, om ni lägger till mig så skriv gärna ett meddelande om hur ni "känner" till mig.

På återseende

Patricia


Ny tröja

2012-01-14, 12:38:40 / Kategori: ♣ Dagbok

Tröjan gick sönder på två ställen i sömmen när jag flexade biceps,
Köpa ny, större tröja då ja..

Inget ont utan att det har något gott med sig ;)


På återseende
Patricia


Varför bloggar jag här?

2012-01-14, 00:33:08 / Kategori: ♣ Dagbok

Fick frågan om varför jag bloggar på blogg.se

Saken är den faktiskt att jag börjde blogga för några årsen och då var blogg det första jag "klickade" mig in på, det verkar lätt att använda så jag registrerade mig. Då bloggade jag mycket om hår,smink etc men sen jag började träna så mycket så bytte jag bana.

Bloggen blev större, fick fler läsare och jag fick inte in allt jag ville ha med egentligen, men det kändes krångligt att byta och helst vill jag isf ha min egen sida, så därför är jag kvar här fortfarande.

Så egentligen.. Hade jag fått välja igen med facit i hand hade jag valt en annan sida än blogg.se


På återsende

Patricia


Lång dag

2012-01-12, 02:15:16 / Kategori: ♣ Dagbok

Hej på er!


Har varit en lång rolig och givande dag!
Först ut var axlarna som jag fick till ett riktigt gött pass med!

Nästa var starta eget mötet, mycket givande!

Sen bar det av för lunch med pappa, iväg och tvätta bilen och sen upp på middag med en underbar vän!

Sen hinna iväg och handla innan ica stänger och sen hem och mysa lite:)

Dagen kunde inte ha blivit bättre!


Imorgon får vi se om jag kör bröst ev rygg beror på hur mycket jag kommer känna av passet ifråg idag eftersom även bröst och rygg övningar påfrestar axlarna lite :-)

Ser att många läser (fler än jag trodde efter uppehållet) så gör er gärna tillkänna om ni vill säga hej :-)


På återseende
Patricia


Ett bakslag men en spark i röven!

2012-01-10, 15:01:19 / Kategori: ♣ Dagbok
Form bilder, haha! Jag skrattar nästan åt mig själv, vad fasen har jag gjort med mig de senaste 7 månaderna?!
Styrkan är det dock ingen fel på alls, men den konstanta pumpen man har i musklerna under regelbunden styrketräning är oslagbar! Den kommer, det vet jag, och jag VET att jag inte kan förvänta mig att se ut som jag gjorde när jag byggde som mest.
Det finns också mycket fysiska asperkter som gjort att min träning blivit lidande de senaste månaderna innan jul. Då jag var gravid och fick missfall i v12. Efter detta fick jag anemi/blodsbrist och kunde på grund utav yrseln inte träna eller ens gå längre sträckor för den delen heller.

I våras (jag vet inte hur många som vet om det här men lika bra att jag berättar) så skilde jag mig, och självklart blir träningen lidnandes då jag arbetade tre skift samtidigt. Mycket negativt har hänt och jag var länge i ett mörkt hål där jag inte såg något utväg, jag gick i samtalsterapi och fick en AHA upplevelse.

Jag började göra saker jag vet att jag mår bra av (fast jag inte "kände" för det) Och vips! Så var jag på upp ur detta förbannade kaninhål jag trillat ner i. Idag verkar allting klicka, grönt ljus överallt för egen företagandet samt för kärlek och vänner. Ibland tror man det är för bra för att vara sant, men just nu njuter jag utav det här, det förtjänar jag!
Så det var därför jag inte bloggade en period, det var därför jag inte tränade och det är PRECIS DÄRFÖR jag kommer IGEN!


På återseende Patricia

Dagsform

2012-01-10, 00:52:42 / Kategori: ♣ Dagbok

Dagsformen efter 7 månader av sporadisk träning och ingen strikt kosthållning.


JUST DO IT!

2012-01-09, 17:16:56 / Kategori: ♣ Dagbok
What´s your excuse?

Den omtalade frasen "beach 2012"

2012-01-08, 15:48:29 / Kategori: ♣ Dagbok

"beach 2011,beach 2012"

Många har som mål att komma i toppform lagom till sommaren alltså "beachen" och det är också där många tar i alldeles för mycket och det resulterar oftast i att man misslyckas eller lägger på sig de man gått ner under sommaren och då är man tillbaks på ruta 1 lagom till hösten, jojo banting.

Det är hur lätt som helst att gå ner några kilo, snabbt!
Men det är inte lika lätt att stanna där och oftast beror det på hetsbantning!

Många äter mindre och nyttigare och tränar väldigt hårt under några månader innan sommaren, men de tänker aldrig på konsekvenserna av detta, man går upp dem lika snabbt igen och kanske mer om man inte fortsätter med sina "nya, sunda vanor"

Dock kan detta också resultera i ortorexi, anorexia eller billimi. För man gör vad som helst för att inte gå upp de där kilona igen, mycket farligt och fel!

För att komma i form lagom till "beachen" bör man lägga om sin livsstil sisådär 6-8 månader innan, och för att stanna i en sund och hälsosam fas, bör man inte sätta upp för höga mål, eller ställa för höga krav på sig själv, det är oftast DÅ man känner att man misslyckats och det triggar igång en att antingen tvärsluta och strunta i allt eller går på ännu hårdare och där sedan finns det inget slut, det är ett ont ekorrehjul!


Så några tips till er som vill komma i form till sommaren:
1. Sätt inte för höga mål som är svåra att nå, sätt hellre delmål som är realistiska!

2. Soppdieter,drinkdieter,vattendoeter etc, är att lägga på hyllan försök istället äta varierat och regelbundet samt små portioner.

3. Börja mjukt, lägg om kosten om det behövs men börja inte med att träna som en idiot, detta kan resultera i skador på leder m.m börja istället med t.ex 2-3 ggr/v så att du inte tröttnar och så att kroppen orkar med!

4. Testa något nytt, kanske dans eller boxning kan vara något? Ta gärna med en vän!

5. Om du mot alla odds inte når dina mål, depoa inte ihop. Ta i kontakt med något som kan hjälpa dig reda ut vad som gått snett, och ta nya tag!


God fortsättning


På återseende
patricia


Nytt år! Nya Möjligheter!

2012-01-07, 11:50:11 / Kategori: ♣ Dagbok
Hej på er! Jag är tillbaks och jag är full av energi och entusiasm att dela med mig utav! Hösten och Vintern har varit tuffa med många nedslag, sjukdomar och för lite ork.
Men nu lämnar jag det bakom mig och blickar framåt igen! Jag har kämpat med mina dieter tidigare, men kommer börja detta året med att bygga (fortsätta bygga). Jag har även kommit igång bra med mitt företag och det känns kanon kul att kunna dela med sig utav sin kunskap så att andra människor också kan få leva ett sunt liv och må som allra bäst! Jag har under de senaste två åren själv satt upp delmål och mål med min träning och kost och det är med hjälp utav min coach och framför allt min nyfikenhet som jag har fått all den kunskap jag har idag!
Dessutom har jag gått igenom både diet, bulk/bygga, deff och kan själv känna hur det känns.
Så här sitter jag med världens träningsvärk och ett leende på läpparna! Nytt åt Nya Möjligheter! Alla kan! Med rätt kunskap!
På återseende ♥ Patricia