Allmänt om protein kolhydrater och fett

2012-02-01, 11:51:10 / Kategori: ♣ Dagbok
Vill du gå ner i vikt?
Finns det inget som fungerar?
Äter du lite men det händer ingenting?
DÅ kanske du är FÖR LITE mat!
Många människor vet att det man stoppar i sig skall man också göra sig av med ifall man vill gå ner i vikt,
och eftersom vi människor utav naturen, är ganska lata så är vi hellre väldigt lite än äter mycket och rör på oss.
Detta kan leda till nedsatt ämnesomsättning, humörsvängingar, trötthet, ansiktsutslag, koncentrationssvårigheter, fett samllingar kring organ m.m
Det är rent ut sagt farligt!

Många som frågar mig om kost och träning vill på något sätt bli "fastare" och ja, absolut det går att uppnå.
När jag sedan frågar dem hur deras kost ser ut under tre dagar får jag oftast höra någoting i stil med frukost, lunch, middag och LCHF (LCHF=Low carb High Fat).
Ja, okej. Det är bra att se till att man inte stoppar i sig för mycket kolhydrater och det är bra om det inte är snabba kolhydrater, MEN... vart kommer proteinet in i bilden? och varför i hela friden skall du äta så mycket fett?
Vetenskap/Fakta
Äter du för lite mat, för vad du väger, hur mycket du rör på dig och din livsstil så kommer kroppen automatiskt reagera med "svält" ,kroppen tror att du svälter.
Äter du för lite kolhydrater men protein och fett, kommer kroppen i förstahand omvandla proteinet till kolhydrater och i den utsträckning att kroppen klarar av att fungera (överleva).
Äter du för mycket dåliga fetter, kommer kroppen samla detta omkring dina organ och omkring dina muskler.
Dessa två kombinerat då, alltså lite kolhydrater, mycket fett och en del protein, resulterar i att din kropp inte förser musklerna i förstahand med protein efter te.x ett träningspass utan dina livsviktiga organ, som dessutom är slutna i dåliga fetter pga för lite bra fetter i kosten. Vilket i sin tur leder till att det bli väldigt svårt för någon som vill "forma" kroppen att göra detta, eftersom musklerna inte får va det behöver för att utvecklas.

Jag är emot alla puvlerdieter, LCHF, viktväktarna m.m
pga jag tycker att man bör äta "vanlig" mat, regelbundna tider och i rätt mängd.
Det är viktigt för te.x hjärnan att få kolhydrater då den behöver ca 100g kolhydrater / dag för att fungera ordentligt.
Man skall även få unna sig något man tycker är riktigt gott någon dag i veckan, te.x godis, en bakelse, en hamburgare eller dyl. dels för att tillfredställa sina behov men dels för att chocka kroppen så att den inte tror att du svälter!
Många är ute efter en snabbfix, när de riktar in sig på pulverdieter m.m
BIG NONO!
Du kommer gå ner snabbt, men du kommer garanterat gå upp igen när du nått ditt mål och känner att du vill börja äta riktig mat igen.
Att gå ner i vikt handlar egentligen inte om en snabb viktnedgång, utan den svåraste utmaningen för de flesta är att faktiskt ändra deras livsstil ,röra på sig mer, äta rätt mat, i rätt mängd och hålla sig borta ifrån sina begär 5 av 7 dagar i veckan.

Gör man detta, och denna stora förändringen så kommer man lyckas.
Dels att gå ner i vikt men också att STANNA DÄR.


Så jag hoppas några av er blev lite klokare efter fetta inlägget.
På återseende
Patricia

Jenn

Protein omvandlas väl inte till kolhydrater? Låter ju helt absurt.Jag ser inte LCHF som en diet utan snarare en kosthållning. Det funkar för mig oavsett om jag tränar eller inte.2012-02-01, 12:35:44 URL: http://yenyen.blogg.se/

Danielle

Jo, Jenn. Aminosyror kan användas som energi. Det är inte alls absurt utan ren fakta!Jag håller med Patricia och tycker personligen att LCHF är kass. Men det är bara jag.2012-02-01, 16:57:23 URL: http://www.styrkaelivet.wordpress.com

Jenny

Fast har du varit med i viktväktarna/varit på något möte? Det innebär just det du skrev ovan haha; vanlig mat, regelbundna tider, inte utesluta något, unna sig osv. :)Ville bara påpeka det, är långt ifrån detsamma som pulverdieter, LCHF etc.2012-02-01, 21:04:59 URL: http://millbergskan.com

Sven

Tja!!! Ramla in på din blogg här:-)

Under "Vetenskap/fakta" skulle du kunna ge referebser? Kanske någon länk till PubMed så man får ta del av "vetenskap/fakta" själv, alltså källan... Och inte i stuk med: "Det har en kille på gymmet sagt, han är vältränad" eller "jag läste det på Body".

Alltså källan;-)2012-02-02, 08:03:58

Nicolina

är ditt inlägg ovan möjligtvis mobilbloggat? för tänkte kommentera men gick inte.Iallafall :)musik.. på gymmet. När jag kör cardio så har en lista där jag har blandat pop/rnb/hiphop i princip. Så precis som för dig är det rnb/hiphop som får mig att kämpa extra. Särskilt Pitbull.2012-02-19, 17:19:55 URL: http://nicolinalangebro.blogg.se/KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?